Ridturen som aldrig borde ägt rum…

Nä. Nu kanske jag överdrev lite. Men i alla fall. Det regnade. Men ja, vi har inget ridhus just nu så jag kände att ”äsch, jag kör ändå”.

Men ganska fort spårade det ur. Nä. Nu överdrev jag igen… 😉 Men det började med att de höll på att asfaltera delar av vägen, så först var Sammy mäkta förvånad över skillnaden i färg och hur vattnet lade sig på den nya asfalten. Sedan hade de satt upp två koner/väghinder för att varna för vägarbete och de var skitläskiga även på långt håll. Eftersom Sammy backar i dessa lägen och det ibland går att bryta det genom att backa honom en bit för att ”förvirra” honom så försökte jag det. Men till sist slog han ifrån och tog till sin andra ”olat”, att resa sig… Så då hoppade jag av och vips var vi förbi konerna! 😉

Sedan kom nästa grej. Lastbil, mindre lastbil som lade ut asfalt och en rykande ”mangelmaskin”. Och det gick knappt att ta sig förbi. Till sist stod jag mellan lastbilarna tillsammans med en bil… Lyckat… Men att vända var nästan värre så till sist tog vi oss förbi. Skönt att hästen är cool i alla fall.

Resten av ridturen förlöpte ganska bra, men Sammy var nog inte supernöjd med vädret, och inte jag heller! 😉

På hemvägen lyckades vi ta oss runt arbetet genom att rida lite på ”förbjudet” område. Det hade jag gjort från start också om jag förstått att de blockerade vägen mycket…

Nåväl. Tror även jag kan ha hittat orsaken till att han betedde sig som han gjorde i söndags, samt lite av det jag märkt i traven även innan. Att min andra ryttare rider med gummityglar. Red nämligen på det tränset idag och fick inte alls till kontakten, han ”ryckte”, bet ifrån, gungade med huvudet, verkade störd och ville inte ta kontakt. Tror att de gör så att effekten av hjälpen/förhållningen blir fördröjd och det ogillar han + att stödet inte blir så stadigt som han är van vid! Så nu byter vi tyglar och hoppas att det är så enkelt! :)

Nåja. Det var det. Nya tag imorgon! 😉

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Ridturen som aldrig borde ägt rum…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>