Det var på tiden…

I torsdags gjorde jag något som jag inte gjort på dryga 15 år, nämligen gick till tandläkaren. Ajaj tänker ni säkert nu. Och jag håller med. Skitdumt att inte gå dit.

Och inte har jag tandläkarskräck heller så det kan jag inte skylla på.

Men såhär är det. Som liten hade jag väldigt bra tänder. Bara typ ett hål genom alla gratis år. Jag hade dessutom tandställning i ca 3-4 år så jag var regelbundet hos tandläkaren och tyckte aldrig det var obehagligt eller så. Utan jag hade en bra ”relation” till tandläkaren.

Men sedan var gratisåren över och tiden gick. Har aldrig haft ont, aldrig problem. Men det betyder ju inte att man inte ska gå såklart. Men så har det blivit. Tiden har sprungit iväg och här står jag nu.

Men med kompisar som vittnar om sämre tandhälsa, problem, visdomständer etc så kändes det som att nu var det dags. Jag var dessutom helt säker på att jag hade hål. Så varför vänta längre?

Så jag gick dit som ett litet barn och de frågade givetvis varför jag inte varit hos tandläkaren på så länge, jag svarade som det var och sade att jag vet att det är dumt. Som en 5-åring igen… 😛

Jag hade slagit vad med en vän som sade att jag skulle ha 3 hål. Jag sade minst 4. Men vännen fick rätt. Tre hål. Enbart på tuggytor, alltså inget komplicerat. Tre hål på 15 år. Det är väl ändå ganska godkänt känner jag.

Jag är väl lyckligt lottad med bra tänder, men jag vet att det finns sämre tandstatus i familjen, så lika bra att hålla koll nu.

Tid för att laga alla tre hål har jag om några veckor. Lär inte bli billigt, men förhoppningsvis blir det bra 😀

Så. Det var det. Nu är det gjort. Och nu lovar jag att gå till tandläkaren regelbundet :)

blogstats trackingpixel

5 reaktion på “Det var på tiden…

  • Går du ändå hyfsat regelbundet eller bara när du ”känner av det”. Tänkte mest för det kan ju bli värre om man inte går… kan ju finnas en massa dolda fel.

 1. Skönt att få det gjort! Jag har aldrig haft ett enda hål eller någonting genom alla år… peppar peppar… 😛

  SV: jamen det tycker jag att det var! Vi kan som sagt inte ha några resultatmål på den nivån, men för egen del är jag nöjd med min insats :)

  DDå var de inte så långa ändå… hade för mig att dina intervalle var längre, men då mindes jag fel 😛 haha

  • Ouff! Då är din tandstatus bättre än min 😀
   Kör ju lite olika intervaller, både pass med långa och korta. Men även de långa varierar i tid :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>